Krav Maga News

news_ikmfInstructeurs

 

Krav Maga Instructor Maikel
header-maikel

IKMF Civil Instructor G4

IKMF Combat Fighter Instructeur

IKMF KIDS-Instructor


Fighting- & Selfdefense Skills:
- Judo vanaf 1979,
- krav maga sinds 2007.

maikel-picture

Op mijn 5e jaar ben ik begonnen met judo, dit heb ik ongeveer 18-jaar gedaan. Waarvan vele jaren wedstrijd judo met nationale en internationale wedstrijden. toen ik 18 jaar was ben ik naar CIOS Sittard gegaan om sportleraar te worden. ik heb daar de specialisaties tot judo leraar en fitness trainer gevolgd.

In 2007 kwam ik in aanraking met krav maga en ben ik begonnen met het volgen van lessen en seminars. in 2011 ben ik zelf na een intensieve opleiding onder avi Moyal, Tamir Gilad en Amnon Darsa zelf instructeur geworden.

In 2012 heb ik vervolgens onder leiding van Tamir Gilad succesvol de cursus tot Krav Maga combat fighter instructor gevolgd. Deze is erop gericht om ook mensen uit het MMA/Grapling en andere vechtsportdisciplines passende lessen te kunnen geven met nadruk op conditie, multiple attackers in real-life-fighting situaties.

Inmiddels geef ik al weer enkele jaren les aan mijn eigen groepen en blijf ik zelf ook trainen en cursussen en workshops volgen zoals in 2013 de workshop Krav Maga games.
Backup-Instructor Ilja
header-ilja

Backup-Instructor

IKMF Civil Krav Maga Instructor (G2)

Kettlebell instructeur Trojan WorkoutVechtsport ervaring:Karate, Thai boksen, Aikido en Boksen.

ilja-picture

Mijn kennis en ervaringen met betrekking tot Krav Maga:

Op 13 jarige leeftijd begon Ilja Hofman met karate bij wereldkampioen Otti Roethof. Het plezier in het spelletje werd steeds groter en dit leidde er toe dat Ilja met de wedstrijden mee begon te doen. Tijdens de wedstrijdtrainingen was het nivo zo hoog dat hij steeds meer inzicht kreeg in het tactische gedeelte.

Karateka's als Jerrel Slager, Dudley Josepa, Hans Nijman en Kenneth Leeuwin waren vaker wel dan niet de tegenstanders op deze trainingen.

Toen Jerrel Slager hem uitnodigde om eens mee te doen met het Muay Thai leek hem dat wel iets. In het begin was het veel klappen vangen van de vaak veel oudere tegenstanders maar onder de bezielende leiding van Jerrel kwam het slimme en technische van Ilja tot uiting. Al snel vond Ilja het karate minder leuk dan het Muay Thai en legde Ilja zich hier op toe. Samen met Jerrel ging hij door heel Nederland om te trainen. Ook bij diens goede vriend Lucien Carbin die nog zelf wedstrijden vocht in die tijd. Het viel echter iedereen op dat de handen beter waren als de benen en zo gebeurde het dat Ilja zich ook meer in het boksen verdiepte.

Het duurde niet lang en Ilja stond in de ring voor zijn eerste bokswedstrijd. En een paar wedstrijden er na stond hij met dispensatie in de halve finale van het NK boksen. Waar het in het begin mindere goden waren volgden al snel de toppers uit Europe en de rest van de wereld. In het thaiboksen was Ilja ook nog steeds actief. Mohammed Quali was een wereldkampioen die geregeld met Ilja in de ring stond op trainingen. Ook werd Ilja gevraagd om op de trainingen van Ramon Dekker als sparringpartner te fungeren.

Toen Ilja vond dat de tijd rijp was om professioneel bokser te worden werd hij medisch afgekeurd hiervoor. Na wat recreatief te hebben gesport ging hij in een sportschool werken en haalde hij zijn Fitvak A fitnesstrainer en spinninginstructeurlicentie. Na enkele jaren wat rondgekeken te hebben in het thaibokswereldje had hij het wel gezien en ging op zoek naar iets anders.

Krav Maga was de uitkomst. Geen wedstrijden, geen regels.

In 2013 ging Ilja naar de CIC ( civiele instructor course ) die hij met goed gevoel voltooide. Voor Ilja is het van belang dat iedereen zich overal moet kunnen verdedigen of nog liever het gevaar kan herkennen en wegrennen. De trainingen zullen dus niet alleen technisch zijn maar gebaseerd op realiteit. Veiligheid en plezier staat voorop voor Ilja tijdens de trainingen.
Backup-Instructor Carsten (DE)
header-carsten

Backup-Instructor

Carsten (DE)

IKMF Civil Krav Maga Instructor (G4)IKMF Law Enforcement Instructor
IKMF KIDS-Instructor
IKMF S.W.A.T.-Instructor
Lead Instructor Krav Maga Institut

Fighting- & Selfdefense Skills: Kickboxen, Jeet Kune Do, Luta Livre, Krav Maga sinds 2007

carsten-neu

Mijn ervaringen en statement over Krav Maga lessen en Krav Maga training:

"Ik doe sinds mijn veertiende aan vechtsport, daavan tien jaar zelfverdediging. Ik geef lessen o.a. als instrukteur voor de "Bundeswehr". Het van Imi Lichtenfeld oorspronkelijk voor het israelische militair ontwikkelde Kraf Maga is naar mijn mening het snelst te lerende systeem om funktioneel zelfverdediging te leren die ook onder stres voor iedereen op te roepen is!
Krav Maga bewijst zich dagelijks bij profesioneel gebruik door politie en militair,wat daar toe voert dat het echt getest en voortdurend verder ontwikkeld wordt.!

»meer nieuws mbt de krav maga institute